DE CE?

De ce să cumpăr produse românești?

Fiindcă produsele românești sunt gustoase și sănătoase, folosind rețete moștenite de generații întregi.

Fiindcă astfel susținem mii de familii de români care cultivă cereale, legume și miere, producători de legume și crescători de animale, mici fabrici locale de panificație, mobilă, confecții și marochinărie.

Fiindcă dezvoltarea acestora înseamnă posibilitatea de a avea mai mulți angajați din acele comunități, iar sporirea afacerilor produce mai multe venituri, care se reflectă și în bugetul comunităților locale.

Unde găsesc produse românești?

În orice sat și comună a țării există producători locali, unii deja cunoscuți la nivel național, alții încă anonimi, dar a căror marfă poate surprinde prin gustul deosebit, prin atenția la detalii, prin grija față de respectarea unei rețete preluate de multe generații.

De aceea, în vacanță sau în trecere prin orice zonă a României pot fi descoperite asemenea “secrete” a căror poveste merită spusă apoi apropiaților și prietenilor.

Foarte mulți dintre producătorii locali au site-uri sau pagini pe principalele rețele de socializare, unde pot fi găsiți cu mimim de efort, iar rezultatele vor fi cu siguranță surprinzătoare.

De asemenea, producătorii locali pot fi găsiți cu ușurință la târgurile regulate care au loc atât în marile orașe ale țării, cât și în zona rurală.

Cât contribuim la economie cumpărând produse românești?

Daca vom Cumpăra Românește, putem determina o schimbare de substanță a economiei noastre, care acum este dezechilibrată major în raportul exporturi vs importuri. La finalul lui 2022, acest decalaj, numit deficit comercial, a ajuns la o valoare-record, de peste 34 de miliarde de euro. Aceasta este suma netă pe care România o pierde, practic anual. Cumpărând mai multe produse locale, rezultatul este o reducere semnificativă a acestei pierderi. Fiecare miliard de euro care rămâne, astfel, în economia locală înseamnă un uriaș ajutor pentru mii de companii românești.

Citește poveștile producătorilor noștri români – Producători români

Vezi lista de produse – Produse românești